Русия стана най-санкционираната страна в света след нахлуването си в Украйна. Но

...
Русия стана най-санкционираната страна в света след нахлуването си в Украйна. Но
Коментари Харесай

Русия заобикаля санкциите и внася забранена техника

Русия стана най-санкционираната страна в света след нахлуването си в Украйна. Но някои ключови като коли, както и домашен уреди, които включват микрочип и полупроводници, употребявани за изработката на дронове, муниции и друго смъртоносно съоръжение, си проправят път на бойното поле в Украйна. Изглежда, че компании в Турция, Казахстан, Армения, Китай, всичките страни, които не се преценяват със глобите на Европейски Съюз, доставят на Русия тези артикули. Работата на специфичния делегат на Европейски Съюз за глобите Дейвид О ` Съливан е да употребява дипломатически старания, с цел да убеди страните да не заобикалят западните наказания.

" Мисля, че би трябвало да бъдем реалисти. Винаги ще има известна степен на заобикаляне. Има пари за правене. Много от тези артикули преди този момент са били продавани на други страни и са на свободния пазар. Но мисля, че главната ни цел и в това мисля, че съумяваме, е да го създадем по-трудно, да го създадем по-бавно и да създадем достъпа на Русия до тези артикули по-скъп. Така че всякога, когато затворим една улица, да трябва да се създаде нова ", споделя Дейвид О`Съливан - делегат на Европейски Съюз за глобите.

Той също по този начин споделя, че до момента в който Русия получава прочут достъп до сериозни елементи, западните старания работят за възпрепятстване на способността на Москва да попълни военната си техника.

" Искам да кажа, че това са неща, които имат изцяло почтено цивилно приложение при естествени условия, само че също по този начин са направени значително с технология на Съединените щати или Европейски Съюз. Те не могат да бъдат възпроизведени елементарно в други страни. Така че за Русия е мъчно да ги получи, защото ние преставаме да ги изнасяме и убеждаваме страните, междинните страни, да не ги реекспортират в Русия. И мисля, че виждаме някои доказателства, според които става доста по-трудно. И те употребяват заместващи артикули от време на време с китайски генезис, само че които са с по-ниско качество. Това дава на украинските военни несъмнено софтуерно преимущество ”, добави той.

Пратеникът на Европейски Съюз упорства, че глобите работят, защото постепенно попречват военните старания на Русия, само че предизвестява, че ще отнеме много дълго време.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР